Taxaties

Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te laten voeren. U heeft net een huis gekocht en u wilt een hypotheek aanvragen, of u heeft een overbruggingshypotheek nodig voor een nieuw aangekochte woning. Iedere taxatie vergt ongeacht het doel de nodige zorgvuldigheid en deskundigheid.

Alle gevalideerde rapporten die Zuid-Limburg Taxaties maakt, worden gevalideerd door het NWWI waardoor u ervan verzekerd bent dat het rapport voldoet aan de laatste eisen en gebruikt kan worden bij iedere Nederlandse geldverstrekker.

Hieronder treft u de verschillende taxatiedoelen waarvoor Zuid-limburg Taxaties een rapport kan samenstellen.

  • Financiering
  • Overbrugging
  • Scheiding/deling
  • Verkoopbeslissing
  • Aankoopbeslissing

 

Staat het specifieke doel van uw taxatie hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wellicht kunnen wij alsnog wat voor u betekenen!

Hoe werkt een taxatie

U geeft ons de opdracht en dan?

De taxatie begint bij het ‘opnemen’ van de woning. De taxateur bezoekt de woning welke vervolgens door de taxateur professioneel wordt ingemeten volgens de meetinstructie NEN2580. Doordat er een uniforme meetstaat wordt gebruikt bij gevalideerde taxaties ontstaat er een groot referentiekader waar woningen aan getoetst kunnen worden, dit maakt een taxatie nog nauwkeuriger!

Vervolgens gaat de taxateur alle zaken bekijken die van invloed kunnen zijn op de waarde van een object. Denk hierbij aan: staat van onderhoud, ligging, omgeving, bezonning, kadastrale gegevens, milieuaspecten en regelgeving.

De uiteindelijke bevindingen van de taxateur worden vastgelegd en volledig onderbouwd in het Taxatierapport. Dit officiële document wordt vervolgens nog gevalideerd door het NWWI en voilá: dan is het rapport klaar om naar u verzonden te worden!

 

Taxeren staat bij ons op nummer één en daarom garanderen wij u snelheid, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid!